Stroje na úpravu plechů půjčujeme i prodáváme

| Vyšlo v Střecha Speciál Revue 71

Falcované střechy se v současné době těší velké oblibě, a to zejména z důvodu architektonické zajímavosti. Částečně jsou však nahrazovány KLIK systémy, které jsou sice jednoduší na instalaci, ale přinášejí určité nevýhody. Na členitější a složité střešní konstrukce rozhodně patří klasický falc.

Ruční stavění falců dnes snad už nikdo nedělá, i když jsou na trhu různé nové malé stavěčky (WUKO, Bushman apod) – ty jsou ale spíš určeny na drobné operativní dodělávky na stavbách.

Pro realizaci falcované střechy se při přípravě plechových šárů běžně využívají různé strojní profilovačky. Řada řemeslníků má svou, ale často jsou také využívány půjčovny různých specializovaných prodejců střech a klempířských systémů.

Nejrozšířenějšími profilovacími stroji na trhu jsou nepochybně ty od značky Schlebach, které jsou známé svou téměř nesmrtelnou životností a německou precizností. Díky své výdrži, odolnosti, relativně snadnému seřizování a minimální potřebě údržby se staly stroje Schlebach jasnou volbou pro většinu těch, kteří nabízejí půjčování profilovacích strojů. Našly by se stroje s nižší kupní cenou, ale dlouhodobé náklady na vlastnictví a provoz to vše vrátí. Počáteční úspora nákladů, tak může být rychle překonána vyššími náklady na údržbu, nižší spolehlivostí a kratší životností.

Na většině našich poboček již dlouhodobě kvalitní profilovací stroje Schlebach vlastníme a úspěšně je využíváme. Před několika lety byla potřeba profilovat střechu spíše výjimečně, a naše stroje tak třeba i několik týdnů neměly, co vyrábět. V současné době se situace zásadně změnila – tyto stroje jsou využívány prakticky každý den, což odráží dynamický vývoj v oblasti střešních konstrukcí. Doba se zkrátka mění, a proto jsme letos pořídili další dva nové stroje na pobočku do Příbrami a Frýdku-Místku.

Našim zákazníkům nabízíme možnost zapůjčení profilovacího stroje, avšak důležité je zdůraznit, že stroje nepůjčujeme samostatně, ale vždy s odbornou obsluhou. Zákazníci si mohou zvolit, zdali šáry pro jejich střechy naprofilujeme přímo na stavbě nebo v našich skladech. Pokud profilování probíhá na stavbě, profiluje se často přímo z auta, kde máme naložený i odvíječ se svitkem. Výhodou je, že tak odpadne nutnost převozu dlouhých šárů a riziko jejich poškození.

Naopak nevýhodou stavby je riziko deště nebo jiné nepřízně počasí. Profilovací stroje nemají rády déšť a sníh. Obsahují totiž elektroniku a jiné náchylné části, které jsou vystaveny riziku poškození. Proto v dešti nebo za mokra nelze profilování provádět.

Nejčastějším strojem na našich půjčovnách je model MINI PROF PLUS, kde jsou integrované nůžky na příčné dělení a elektro-mechanické měření délky profilovaného šáru. To přináší obrovskou výhodu. Například stroj MINI PROF je sice váhově lehčí, ale tyto možnosti nemá. Díky nůžkám na příčné dělení je možné každý šár plechu snadno a rychle odstřihnout, a to bez nutnosti použití dalších nástrojů.

Rychlost a komfort jsou tak neporovnatelné. Proto je MINI PROF PLUS vysoce preferovanou volbou našich zákazníků.

Přemýšlíte, jestli si profilovačku nekoupíte?

PRVNÍ CHODSKÁ je oficiálním dovozcem Schlebachu do České republiky. Nejde jenom o základní stroje na profilování, ale i o složitější zařízení, například pro výrobu KLIK systémů, elektronické skružovačky nebo třeba i výrobu strojů pro individuální konkrétní potřebu. Přehled strojů a další informace najdete na našich stránkách www.schlebach.cz.

Řešíme i objednávání náhradních dílů. Většinou jsme i na dálku schopni poradit s řadou různých úprav pro správné seřízení a nastavení stroje nebo s identifikací případných závad. Budeme rádi, pokud se na nás obrátíte – ať už přímo, nebo přes jakoukoli prodejnu sítě Střecha speciál.